English|عربي
صفحه اصلي|اروپا - آمريكا|آفريقا - عربي|آسيا - اقيانوسيه|اخبار سازمان|آشنایی با سازمان
پنج شنبه ٠٦ آبان ١٤٠٠
اخبار > معرفی غذاهای ایرانی در رادیو مناره مهدیه تونس


  چاپ        ارسال به دوست

معرفی غذاهای ایرانی در رادیو مناره مهدیه تونس

امیلیا تقی‌زاده در برنامه رادیو مناره به شرح کاملی از غذاهای ایرانی پرداخت و طریق پخت برنج بسمتی را توضیح داد. او همچنین از ویژگی‌های غذاهای شرقی و طعم دهنده‌های آنها گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،به نقل از خبرنگار مهر، خانم سامیه هلالی در برنامه خود تحت عنوان «ریکاب مناره» در رادیو مناره اف ام در شهر المهدیه، میزبان امیلیا تقی زاده بود. تقی‌زاده از سال‌ها قبل در شهر مهدیه تونس زندگی می‌کند. زبان فارسی، فرانسه و لهجه تونسی را به خوبی می‌داند. وی دختر عین الله تقی زاده، پزشک فقید معروف ایرانی است که از دهه ۱۹۷۰ در شهر مهدیه به اقامت پرداخت و اهالی منطقه هنوز هم او را به کمک به فقرا و درمان رایگان آنها می‌شناسند.

در چارچوب این برنامه، خانم تقی‌زاده ‌به ویژگی‌های غذاهای متنوع ایرانی پرداخت و شرح کاملی از غذای معروف ایرانی عدس پلو و میوه را ارائه و تأکید کرد که طعم لذیذی که غذاهای ایرانی را متمایز می‌سازد، برآمده از زعفران مشهور ایران است. تقی زاده همچنین بر اهمیت ادویه‌ها (فلفل، زردچوبه، نمک و...) و برخی از سبزی‌ها (پیاز، جعفری، اسفناج) که با هر وعده غذا سرو می‌شود، تأکید کرد. این خانم ایرانی در ادامه تأکید کرد که تونس، کاشت زعفران را آغاز کرده است و با توجه به اهمیت آن در سلامت انسان و فواید متعدد آن، نتایج قابل توجهی از آن گرفته است.

خانم تقی زاده در شرح روش پخت برنج ایرانی به این نکته اشاره کرد که غذای ایرانی، در اصل بر کره به جای روغن زیتون که در ایران چندان فراوان نیست، تکیه دارد. در این برنامه، خانم امیلیا پخت برنج «‌بسمتی» بر اساس روش معروف ایرانی از طریق بخار را توضیح داد و برای همگان این نکته را روشن کرد که نوعا این برنج با همه برنج‌های جهان متفاوت است و به خوش طعمی و سرعت پخت شناخته می‌شود.

وی همچنین افزود که غذاهای ایرانی متنوع و متعدد هستند و از مهمترین ویژگی‌های آنها این است که مانند عموم غذاهای شرقی، رنگ آنها به زرد متمایل است و از فلفل چندانی در آن استفاده نمی‌شود و جزء غذاهای تند نیست که از آن جمله، می‌توان به «پلو و خورشت» اشاره کرد. ‌غذاهای ایرانی در بیشتر موارد از اسفناج، بادمجان، سبزی‌های تازه، پنیر، خرما، کشمش (انگور خشک) و گوشت استفاده می‌کند تا ویتامین‌های هر وعده غذایی حفظ شود.

گفتنی است خانم امیلیا تقی زاده در حوزه معرفی غذاهای معروف ایرانی و شرقی به ساکنان مهدیه فعال است و صفحه مخصوصی در شبکه اجتماعی تحت عنوان «chez mimi trateur»  دارد. وی همچنین متخصص طبخ غذاهای شرقی است که با قیمتی ارزان آنها را به فروش می‌رساند.

این خبر را رایزنی فرهنگی ایران در تونس برای خبرگزاری مهر ارسال کرده است.

انتهای پیام/م

 


١٠:١٠ - جمعه ٢٩ اسفند ١٣٩٩    /    شماره : ٧٦٦٣٥٥    /    تعداد نمایش : ١٨٤٨



خروج




 

گزارش تصويري
  • برگزاري ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین
    به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و آکادمی علوم چین، ششمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و چین با حضور اندیشمندان، استادان و محققان دو کشور به صورت مجازی و به شکل وبینار برگزار شد.

  • برگزاری «محفل شعر امام رضا(ع)» در راولپندی پاکستان
    رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد به مناسبت دهه کرامت، همایشی با عنوان «محفل شعر امام رضا(ع)» در خانه فرهنگ کشورمان در شهر راولپندی پاکستان برگزار کرد.

  • بازدید رایزن فرهنگی کشورمان از بیست‌و‌دومین دوره نمایشگاه کتاب بغداد
    حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق از بیست‌و‌دومین دوره نمایشگاه کتاب بغداد بازدید کرد.

  • تکاپوی مسلمانان جهان در روزهای پایانی رمضان + عکس
    تصاویر منتشر شده از روزهای ماه رمضان و تکاپوی مردم روزه‌دار نشان می‌دهد که شور و حال روزه‌داران سراسر جهان با روزهای اول ماه رمضان چندان تفاوتی نکرده است.

  • رونمايي از فصلنامه «الدراسات الادبیة» به زبان‌های فارسی و عربی در لبنان
    از سوي رايزني فرهنگي ايران در لبنان، فصلنامه «الدراسات الادبیة» به زبان‌های فارسی و عربی در «باغ زيتون» رونمايي شد.