بر اساس اسناد محرمانه «آژانس دارویی اروپا»، نقص کیفی بسیار آشکاری در دوزهای مختلف واکسنهای تولیدی توسط کمپانیهای داروسازی فایزر و بیون تک وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنابر گزارش ارسالی از رایزنی فرهنگی ایران در پاریس؛ به نقل از سایت علمی «علوم و آینده» و روزنامه وزین لوموند، ترکیبهای مختلفی از واکسن کرونا با کیفیتهای متفاوتی وجود دارد. بر اساس اسناد محرمانه «آژانس دارویی اروپا» (EMA) که مورد هک سایبری قرار گرفت، نقص کیفی بسیار آشکاری در دوزهای مختلف واکسنهای تولیدی توسط کمپانیهای داروسازی فایزر و بیون تک وجود دارد.
لوموند که توانست به این اسناد سری دست یابد از حدود بیست مورد ناهنجاری، بویژه در حوزه ارزیابی کیفی واکسنهای تولید شده در جهت مقابله با کرونا ویروس، حکایت میکند. بر همین اساس دولت انگلستان بر مبنای مذاکراتی طولانی و دشوار به مدت سه هفته، سرانجام توانست با چانه زنی بسیار، واکسن با کیفیت بالای مورد نظر خود را خریداری کند.
اطلاعات لو رفته حکایت از آن دارد که تفاوتهای کیفی قابل توجهی میان سریهای تجاری و سریهای کلینیکی واکسن ضد کوید 19 وجود دارد. سرانجام «آژانس اروپایی دارو» اعتراف کرد که کیفیت دوزهای تجاری که تحویل برخی کشورها شده است به مراتب پایین تر از دوزهایی بوده است که در مراحل ساخت واکسن مورد آزمایش و تست قرارگرفته بودند.
در واقع واکسنهای تولیدی بر اساس اسید ریبونوکلئیک (RNA) که کپی سازی ناپایداری از ژنوم ویروس است ساخته شدهاند. در حالی که فیولهای تستهای کلینیکی واکسن حاوی غلظتی مابین 69 تا 81 درصد از مولکول اسید ریبونوکلئیک است، اما برخی از واکسنهای تجاری عرضه شده از فیولهای با غلظت زیر 59 درصد برخوردارند.
حتی در یک مورد خاص به کشوری با غلظت 51 درصد عرضه شده است. در واقع به لحاظ کلینکی و درمانی واکسنهای با غلظت پایین به هیچ وجه از خواص ایمن سازی لازم برای آماده سازی بدن در جهت مقابله با ویروس کرونا برخوردار نیستند.
انتهای پیام/ص