رایزنی فرهنگی ایران در دهلینو با همکاری مرکز مطالعات راهبردی فرهنگی، شبکه تلویزیونی ام اس تی وی، مؤسسه تلویزیونی و رسانهای مروه، وبینار «نقش و کارکرد فرهنگ در مقاومسازی جوامع در برابر کرونا» برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این برنامه که مروه، رییس مؤسسه رسانهای مروه، خانم عذراء عابدی، استاد جامعهشناسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه، حجتالاسلام والمسلمین ارزانی، دبیرکل کانونهای مساجد از ایران، خانم شیرین احمدنیا از دانشگاه علامه طباطبایی، محمود کریمی از دانشگاه امام صادق(ع) شرکت داشتند، سخنرانان به تشریح دیدگاههای خود در خصوص سهم و نقش فرهنگ در مقاوم سازی و افزایش سلامت روانی جامعه در برابر کرونا پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا ارزانی، دبیرکل کانون مساجد ایران در این برنامه در خصوص سهم نهادهای دین به ویژه مساجد برای مقابله با کرونا پرداخت و در خصوص اقدامات و فعالیتهایی که طی ماههای گذشته از سوی کانونهای مساجد ایران در شکل دهی بسیج عمومی و همبستگی ملی در تأمین نیازهای ضروری نظام بهداشتی کشور و تأمین بستهای معیشتی و ارائه برنامههای معنوی جهت تأمین سلامت روانی جامعه در دوره قرنطینه، سخن گفت.
سندیب مروه، رییس مؤسسه رسانهای و سینمایی مروه با اشاره به ظرفیتهای همکاریهای فرهنگی و هنری ایران و هند، سهم رسانه را در آموزش و هدایت صحیح جامعه در برخورد منطقی و درست با کرونا حائز اهمیت خواند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع کرونا میتواند فرصت و ظرفیتی برای همکاریهای مشترک صنعت فیلم و رسانه هند و ایران جهت ساخت و تأمین برنامهها و فیلمهای متناسب با شرایط کرونا و انعکاس تجربههای موفقی باشد که ایران با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی خود توانسته است در مهار کرونا ارائه دهد.
خانم عذرا عابدی، استاد جامعهشناسی دانشگاه جامعه ملیه هند نیز در این نشست در خصوص اقدامات دولت هند در جلوگیری از شیوع کرونا و سهم فرهنگ و دین در متقاعدسازی جامعه هند در پذیرش دستورالعمل ها و قواعد بهداشتی و اجتماعی مربوط به دوره قرنطینه و افزایش اعتماد مردم به نهادهای دینی و فرهنگی توضیحاتی را ارائه داد.
خانم شیرین احمدنیا نیز پیرامون نقش فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی در ایجاد همبستگی اجتماعی جامعه و شکلگیری شبکههای امدادی و حمایتی در کاهش آسیبهای اجتماعی و اقتصادی و همچنین، تقویت سلامت روحی جامعه سخن گفت.
محمود کریمی نیز با موضوع ظهور گفتمانهای اجتماعی و اخلاقی در دوره کرونا با بررسی نوع رفتارها و واکنشهای اجتماعی در دو تجربه ایرانی و آمریکایی، اتفاقات و رفتارهای دولت و مردم در غرب را انعکاسی از فقدان نظام اخلاقی و فرهنگی مستحکم در مناسبات اجتماعی خواند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که توانست جامعه ایران را علیرغم مشکلات فراوان اقتصادی و تحریمها در برابر آسیبها و تبعات شیوع ویروس کرونا مقاوم کند، نظام اخلاقی و فرهنگی منبعث از اسلام در جامعه ایرانی بود.
گفتنی است؛ این برنامه علاوه بر پخس مستقیم در شبکههای اجتماعی توتیوپ، فیسکبوک و اینستاگرام از شبکههای تلویزیونی ام اس تی وی و شبکه تلویزیونی اچ میهند نیز، پخش شد.
انتهای پیام/ص