بگلتی(Beghleti)، مسجدی کوچک و نمونهای از مساجد اواخر قرن نوزدهم در گرجستان است، این مسجد در گذشته نقش و جایگاه یک مرکز آموزشی منطقهای را دارا بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایکنا، حکاکیهای هنرمندان و دکوراسیون داخلی مربوط به زمان بازسازی مسجد در سال ۱۹۲۶ یعنی پنج سال پس از ورود ارتش سرخ شوروی به گرجستان است. اگرچه مقامات بلشویکی(یکی از دو شاخه اصلی حزب سوسیال دموکرات کارگری روسیه) در سال ۱۹۲۱ بیخدایی دولتی را ایجاد کردند، اما جوامع مسلمان آجارای علیا با اقدامات سکولاریزاسیون مانند بستن مدارس و ممنوعیت حجاب زنان تا اواخر سال ۱۹۲۹ مبارزه کردند.
محرابهای مسجد به رنگ سبز تیره با یک دسته گل طلایی رنگ در داخل طاقچه نقاشی شده است و نقاشیهای متمایزی در مسجد یافت میشود. «عمر اوستا» و «اوستا بن احمد» از استادان قوم لاز در تزئینهای داخلی مسجد نقش داشتهاند.
برخلاف مساجد دیگر که با گنبد ساخته شدهاند، بگلتی گنبد ندارد و دارای یک سقف معمولی با نقوش برجسته است. ستونهایی با قلابهای سنتی و کندهکاریهای هندسی در طبقه همکف تحت تأثیر معماری اروپا است. نوارهای طبقهبندی شده از تزئینات منبتکاری شده، قرنیزی را تشکیل میدهند که بخشی از آن به وسیله محراب جدید مخفی شده است.





انتهای پیام/